Zwarte vader laat zijn dochter kennismaken met de politie

hij leert haar: 'Liefde en Mededogen laten geen ruimte voor haat'

Het is echt een gekke wereld waarin we leven. Maar het is nog gekker voor onze kinderen.

Volwassenen worden dagelijks geconfronteerd met die gekte, gewapend met levenslessen (respect voor anderen, de Gouden Regel), die vaak op de moeilijke manier worden aangeleerd door pijnlijk struikelen, weer opstaan en doorgaan met de reis van het leven. Dit is hoe velen van ons het tot hier hebben gered – degenen van ons die het überhaupt hebben gehaald. Tegenwoordig hebben kinderen, geconfronteerd met dezelfde gekte, het waarschijnlijk veel moeilijker dan volwassenen het ooit hebben gehad.

Roofdieren liggen overal op de loer: online, op scholen, op straat; en giftige, levensbedreigende invloeden zijn er in overvloed. Volwassenen met verkeerde bedoelingen, net zoals wolven in schaapskleren, hebben het water van onze samenleving vergiftigd met trends en ideeën die kinderen schaden: het normaliseren van pedofilie, en activistische ideologieën die op steeds jongere leeftijd kinderen proberen te rekruteren in radicale (politieke) bewegingen. En dan zijn er nog alle dingen die kinderen online en in het nieuws zien: rellen, politiegeweld, haat, verdeeldheid en nog veel, veel meer.

Maar de volgende grote uitdaging rust op de schouders van de ouders.

Een herdenkingsplaats en muurschildering ter ere van George Floyd bij dee Scott Food Mart winkel in Houston op 8 juni, 2020, in Houston, Texas. (Joe Raedle/Getty Images)

Het zijn de ouders die steun, wijsheid en liefde moeten geven, zodat kinderen door hun eigen pijnlijke struikeling hun EIGEN- harnas kunnen smeden en kunnen vechten voor de zaak van het goede in een wereld vol kwaadaardigheid. Goede ouders die van hun kinderen houden en hen willen leren goede mensen te zijn, zijn door de geschiedenis heen altijd de “zwijgende meerderheid” geweest en hebben de beschaving toegestaan te komen waar we zijn – ook al denk je misschien dat dit niet zo is, dit komt door het kijken van het nieuws tegenwoordig.

Donnell Goss en zijn dochter Luna zijn een goede herinnering aan deze onderliggende waarheid.

Goss, een fitness instructeur met zijn eigen merk uit Denver in de Verenigde Staten en zijn 6-jarige dochter maakten een selfie met een groep lokale sheriff’s die ze toevallig tegenkwamen op weg naar een fitnessgroep en gingen viraal. Donnell is zwart, en zijn dochter, Luna, die half zwart is, voelde zich angstig en verward over alle chaos momenteel in de wereld: de rellen, de rassenscheiding, de haat, en wat er gebeurde met George Floyd.

Donnell besloot zijn dochter een belangrijke les te leren over hoe we dat allemaal het beste kunnen benaderen: niet met haat, maar met liefde.

Donnell’s dochter Luna ( Donnell Goss)

“Luna sprak over de moord op George Floyd en vroeg zich af waarom de politie dit had gedaan”, vertelde Donnell aan The Epoch Times. “Ik moest haar uitleggen dat het iets is dat vergelijkbaar is met het bestaan van goede en slechte appels. Er zijn goede en slechte agenten en dat is iets wat we niet kunnen veranderen. Wat we wel in de hand hebben is de manier waarop we ons in het leven gedragen, en dat doen we met respect en liefde en door nooit bang te zijn voor dingen die we niet begrijpen.”

Op dat moment parkeerden ze hun auto en zagen ze toevallig drie agenten rondhangen op de parkeerplaats in de buurt. “Op dat moment wist ik dat dit een perfect moment was om haar iets te leren! Ik had om geen beter getimede situatie kunnen vragen!” zei de vader.

Donnell nam Luna mee om de agenten te ontmoeten.

Donnell, dochter Luna, en drie agenten (met dank aan Donnell Goss)

“Als vader voelde ik dat het mijn taak was om die angst te ontkrachten door haar mee te nemen naar die jongens”, zei Donnell. “Toen begonnen de geschenken van de agenten te komen… stickers, teddyberen, badges, ze gaven alles aan Luna op die dag op de parkeerplaats, en toen namen we een selfie.”

En wat een opbeurende selfie was het!

Iedereen op de foto lachte hartelijk, en het benadrukte een punt dat “niet alles wat je in het nieuws ziet, echt is.” Donnell plaatste het op 4 juni op Facebook, en het ging viraal, haalde 79.000 likes en werd tot nu toe tienduizenden keren gedeeld. In zijn bericht, beschreef de vader de transcendentale ouderlijke ervaring, en hoe medeleven deze dag heeft gezegevierd:

“Ik begon Luna’s dialoog de afgelopen dagen op te merken en in haar 6-jarige verwarde hersenen wist ze niet of ze de politie wel of niet leuk moest vinden. Ze begon zich (terecht) af te vragen hoe ze zich tegenover de politie moest voelen.
“Als haar vader voel ik dat het mijn taak is om die verwarring niet te voeden, maar om een oplossing te vinden voor haar dilemma. Omdat alles nu vanuit angst gebeurt, koos ik ervoor om Luna naar deze 3 agenten te brengen en ze hadden mijn punt niet duidelijker kunnen maken”.

Donnell’s les was iets dat zo normaal is dat we het soms uit het oog verliezen. We weten allemaal dat “2 fouten nooit een juiste worden,” en “je kan nooit haat met haat tegemoet treden”, zoals Donnell het beschreef.

Hij deelde wat vaderlijke wijsheid, de moeite waard om te onthouden: “Als je haat tegemoet gaat met liefde en medeleven, is er geen ruimte voor haat om te groeien.”

Door Michael Wing

Origineel op 21 augustus 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Black Dad Takes Daughter to Meet Cops, Teaches Her ‘Love & Compassion Leaves No Room for Hate’

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN